Styrk den sociale bundlinje med psykologisk tryghed

Strategisk rådgivning til små og mellemstore virksomheder

Synes I det er svært at skabe psykologisk tryghed i hverdagen, fordi de gode relationer udfordres.

I dag er der større fokus på den sociale bundlinje i ESG-rapportering. Vi efterspørger anstændige arbejdspladser, der samtidig skaber økonomisk vækst og værdi for både mennesker og virksomhed. (Verdensmål 8).

Det forventes at lederen i dag tager et større ansvar for medarbejdernes trivsel og mentale sundhed end tidligere.
Et godt liv inkluderer også et godt arbejdsliv.

At han/hun kan finde det rette match mellem et godt psykisk arbejdsmiljø, et højt tempo i en verden i forandring og fortsat være den bæredygtige forretning i vækst.

Problemer med trivsel og psykologisk tryghed kan nemt blive en udfordring for den sociale dimension i ESG rapporten. Med risiko for at svække virksomhedens brand og forretningsprofil. At være en bæredygtig virksomhed, der har styr på deres sociale kapital.

Manglende trivsel og dårligt arbejdsmiljø spreder sig ofte som ringe i vandet til kunder, samarbejdspartnere og partnerskaber i værdikæden der kan forringe samarbejde, service og indtjening.

Oplever du, at disse spørgsmål trænger sig på?

  • Hvordan kan vi skabe positive resultater på den sociale bundlinje, ved at øge vores trivsel og engagement?

  • Hvordan styrker vi den psykologiske tryghed, når vi har udfordringer med høj medarbejderomsætning?

  • Hvordan forholder vi os til psykologisk tryghed, når vi har udfordringer med at kommunikere åbent og ærligt

  • Hvordan måler og vi os til emner som inklusion, diversitet, mv. når vi synes måler vi psykologisk sikkerhed processen, når vi ikke helt ved, hvor vi kommer hen?

Jeg hjælper jer med at skabe resultater på den tredobbelte bundlinje

En af de største udfordringer, som små virksomheder ofte står over for, er frygten for ikke at kunne leve op til kundernes forventninger om en grøn virksomhed. Jeg arbejder tæt sammen med virksomhederne for at udvikle og implementere bæredygtige strategier og praksisser, der ikke kun opfylder, men overstiger kundernes forventninger.

Desuden hjælper jeg virksomhederne med at navigere gennem regeringens og EU-lovgivningens miljømål. Temaer som reduktion af CO2-udledning, energieffektivisering. Beskyttelse og genoprettelse af vand og havressourcer, biodiversitet og økosystemer. Omstilling til cirkulær økonomi ved at mindske forbrug af råstoffer og farlige stoffer samt sørge for ressourceeffektivitet ved at genanvende affald og emballage. Med min ekspertise og vejledning sikrer vi i fællesskab at virk lever op til sit ansvar ift. lovgivningen og samtidig når deres mål om bæredygtig drift ift. den tredobbelte bundlinje og FN’s verdensmål.

Jeg forstår også betydningen af at drive en økonomisk sund virksomhed med et socialt ansvar over for medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder. Jeg hjælper virksomhederne med at integrere bæredygtighed og socialt ansvar i deres forretningspraksis, samtidig med at de opretholder deres økonomiske levedygtighed.

Endelig støtter jeg virksomhederne i at tackle den ressourcekrævende opgave med at implementere cirkulær økonomi og nytænkning i deres værdikæde. Gennem partnerskaber, datadrevet tilgang og innovationsprocesser hjælper jeg virksomhederne med at omdanne deres forretningsmodel til en mere bæredygtig og effektiv version.

Den grønne forandring

Hvad er den tredobbelte bundlinie?

Den tredobbelte bundlinie er en tilgang til virksomhedsledelse, der måler succes ud fra tre dimensioner: økonomisk, social og miljømæssig. Mens den økonomiske bundlinie fokuserer på profit, stræber den sociale bundlinie efter at skabe værdi for samfundet og medarbejderne. Den miljømæssige bundlinie handler om at minimere virksomhedens negative påvirkning på miljøet og fremme bæredygtige praksisser. Den tredobbelte bundlinie erkender vigtigheden af at balancere disse tre elementer for at opnå langsigtede og holistiske resultater, der gavner både virksomheden og samfundet som helhed.

Maria Helene Justesen - Grønne consult

Maria Helene Justesen

Jeg har tilbragt 50 år i spejderbevægelsen og natur og bæredygtighed har været en del af mit liv, så længe jeg husker. I 2018 valgte jeg at forfølge den drøm det var at tage en mini MBA i Sustainability management og en kandidat i forandringsledelse.

Jeg har set, hvordan mangel på overblik kan lamme selv de bedste intentioner. Derfor har jeg dedikeret mit liv til at skabe denne struktur, til at analysere situationer og etablere fundamentet for forandring. Gennem min proces hjælper jeg med at finde mening og retning.

Læs mere

Hvordan foregår det, når vi skal arbejde med grøn omstilling?

  • blad for grøn omstilling

    Indledende samtale

    Vi starter med en indledende samtale omkring udfordringer, ønsker og drømme. Vi afgrænser opgaven og jeg kommer med forslag til en handlingsplan, som kan få jer i gang med den grønne omstilling.

  • blad for grøn omstilling

    Proces igangsættes

    Forløbet sammensættes afhængig af hvad der giver mening for at I komme kan komme i mål. Det kan være rådgivning, workshops, strategi-arbejde, gennemgang af analyser eller bearbejdning af sociale data.

  • blad for grøn omstilling

    Opfølgning

    Grøn omstilling er en længere process, derfor følger jeg jer i det omfang I har brug fot det. Vi aftaler løbende hvad min rolle skal være i forhold til at hjælpe jer igennem på bedst mulig vis.

Ved hjælp af Marias kommentarer og forskellige værktøjer og illustrationer fik jeg set mig selv og mine problemer og mine muligheder på en ny og konstruktiv måde. 

- Astrid Sofie Arne -

Bliv ringet op

Er du interesseret at i høre, hvad jeg kan gøre for jeres virksomhed i forhold til at få forandringer implementeret så smertefrit som muligt?

Udfyld kontaktformularen med forslag til tidspunkter, hvor jeg kan ringe dig op. Jeg sender dig efterfølgende en bekræftelse på tidspunkt.